Lille Maja kutsub õpilasi suvistele näitemängupäevadele

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

11.-16. juunil korraldab Lille Maja koostöös Vastseliina Rahvamaja ning Vastseliina noortekeskusega suvised näitemängupäevad 2.-11. klassi õpilastele.

Tartu-Vastseliina suvistel näitemängupäevadel on kavas neljapäevased teatriõpitoad (lavavõitlus ja protsessdraama „Vana aja saladus“); seiklusmäng ja õuduste rada; matk, maastikumäng ja lõkkeõhtu ning palju muud põnevat. Õpitoad toimuvad kahes vanuserühmas (2.-5. klass ja 6.-11. klass), muud tegevused meeskondadena. Viimasel päeval toimub õpitubade avatud esitlus Vastseliina Maarahva laada raames.

Suviste näitemängupäevade eesmärk on tutvustada noortele eesti omakultuuri ja kohapärimust ning seda erinevate tegevuste kaudu (taas)elustada. „Nagu krimisarjad meelitavad  vaatajad telerite ette, kasutame meiegi noortes pärimuse vastu huvi äratamiseks just muistendite vägivaldset ja üleloomulikku külge,“ tutvustab  üks korraldaja, Lille Maja noorsootöö spetsialist Auli Auväärt näitemängupäevade tagamaid, lisades kohe juurde: „Seda küll pooltõsiselt ja huumoriga.“

Tänavused  näitemängupäevad on omataoliste hulgas juba kolmandad. Eelmisel aastal toimunud Tartu-Põlva näitemängupäevade üks hitte oli õuduste rada, mille kohta raja läbinudnoored ütlesid, et see polnud üldse hirmus, pigem naljakas. Noorte soovil võeti õuduste rada ka sel aastal kavva ning sellest saigi näitemängupäevade kontseptsiooni lähtepunkt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles