Vanemuislaste tantsulavastus läheb Peterburi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vanemuise balletitantsija, lavastaja ja koreograafi Ruslan Stepanovi tantsulavastus «Vai­­kimine» osaleb 1.–5. märtsini Peterburis peetaval rahvusvahelisel monolavastuste festivalil Monokkel, teatab teatri pressiesindaja Tambet Kaugema.


Stepanovi lavastus põhineb Nikolai Gogoli «Hullumeelse päevikul». Selles tantsib ja mängib Vanemuise balletitrupi tantsija Aivar Kallaste.



Monolavastuste festivali Monokkel korraldatakse aastast 1997. Monokli eesmärk on monolavastuste žanri ja näitekunsti uute vormide arendamine. Eestist on varem sellel festivalil käinud Vene Teater Tallinnast.



Ruslan Stepanov töötab Vanemuises balletiartistina aastast 2002. Ühtlasi on ta Vanemuises lavale toonud mitu tantsulavastust, näiteks «Mustlased», «L’Amour» ja «Anathema».



Praegu teeb ta proove Oskar Lutsu kõige populaarsema raamatu ainelise lavastusega «Kevade», mille helilooja on Ardo Ran Varres.



«Et lavastus oleks originaalne, pean ma suutma olla absoluutselt, otse pööraselt vaba, loobuma Oskar Lutsu kunstilistest kujunditest ja looma seeläbi omaenda esteetilise maailma, milles valitseb minu arusaam ilust ja harmooniast,» märgib Stepa­­nov.



Esietendus on 4. märtsil suures majas. Vanemuine tähistab «Kevadega» oma balletitrupi 70. aastapäeva. (TPM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles