Maaülikooli doktorant sai loomade heaolu stipendiumi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi doktorant Kristi Kerner sai esimesena väljastpoolt Suurbritanniat Humane Slaughter Associationilt hinnalise Dorothy Sidley stipendiumi.

Kerneri kirjutatud projekt, mille eest ühing talle stipendiumi määras, rajaneb Inglismaa farmide ja tapamajade külastamisel ning sealsete loomade heaolu ja tapmistehnoloogia uurimisel.

Magistritöös selgitas Kerner uimastamismeetodite mõju sealiha kvaliteedile, doktoritöös keskendub ta sigade heaolule ja tapaeelsele käitlemisele.

Eesti Maaülikooli teadlased on keskendunud veiste pidamistingimuste uurimisele, kuid ka sigade temaatika muutub maaülikooli kinnitusel üha tähtsamaks. Kristi Kerneri sõnul puudub aga põhjalik võrdlus Lääne-Euroopaga.

Humane Slaughter Association annab Dorothy Sidley stipendiumi korra aastas tudengitele või internidele, kes kirjutasid parima projekti parandamaks põllumajandusloomade tapaeelset heaolu. Kerneri projekti aitas koostada Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi looma heaolu dotsent David Arney.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles