Päevatoimetaja:
Aime Jõgi
(+372) 739 0359

Video Simple Sessionil kukkunud Alex Hiam: lõin oma pea ära ja nägu on katki, aga kõik paraneb ära

Copy
Alex Hiam ütles videos, et tema eest on head hoolt kantud ja et tal läheb hästi.
Alex Hiam ütles videos, et tema eest on head hoolt kantud ja et tal läheb hästi. Foto: Simple Session / Facebook

Simple Sessionil starti läinud Austraaliast pärit BMX-rattur Alex Hiam kukkus laupäevases kvalifikatsioonisõidus nii õnnetult, et ta viidi haiglasse ja võistlus katkestati. Nüüd postitas ta haiglavoodist sotsiaalmeediasse video sõnumiga, et tal läheb hästi ja ta tahab peagi juba kodumaale naasta. 

Aadressil Gofundme.com oli teisipäeval kella 17ks Alex Hiami perel kogutud üle 33 000 Austraalia dollari, eesmärgiks oli seatud 20 000. Toetajate seas on nii eestlasi kui välismaalasi, keda postituses ka trikiratturi seisundiga pidevalt kursis hoitakse.

«Meil on hea meel jagada, et Alexi seisund on praegu stabiilne ja teda jälgitakse jätkuvalt Eesti kohaliku haigla intensiivraviosakonnas,» seisis siis sealses viimases täienduses.

Kuid nüüd andis värske ülevaate tervisest Alex Hiam ise, kes postitas Simple Sessioni peakorraldaja Risto Kalmre filmimisel Instagrami video, kus tänab fänne toetuse eest. «Minuga on kõik korras, söön siin veidi ja olen rabatud teie toetusest,» sõnas ta alustuseks.

«Olen heades kätes ja minuga saab kõik korda,» jätkas ta. «Lõin oma pea ära ja nägu on katki aga kõik see paraneb ära,» lisas ta.

Et Alex Hiam vigastas aga pead, ei ole tema tervislik seisund veel nii hea, et ta saaks juba kodumaale Austraaliasse lennata. Videos märkis sportlane, et peab selleks veel Tartu ülikooli kliinikumi arstidega nõu pidama. Kuid õues päikese käes saab ta juba käia, ütles Hiam.

Lõpetuseks tänab trikirattur veel kord toetajaid, Simple Sessioni korraldustiimi ning kogu BMX-ratturite kogukonda, kes tema seljataga on on toeks olnud.

Alex Hiam kukkus Simple Sessioni kvalifikatsioonisõidus laupäeval. Seda teise sõidu alguses ja mitte trikitades, vaid sõites rutiinselt rambist alla, selgitas ürituse korraldaja Risto Kalmre teisipäeval. «Miks see Alexil ebaõnnestus, ei oska hetkel öelda,» sõnas ta. «Sellist viga võiks teha ainult keegi algaja. Alex on aga üks maailma parimad pargisõitjaid,» lisas ta.

«Kuidagi jäi tal tagaratas rambi torule pisut kinni, siis läks tal ratas alt ära ja kaotas juhitavuse ja tasakaalu,» selgitas Kalmre juhtunut. Kukkumise järel tõttasid talle kohe appi meedikud ning rattur toimetati Tartu ülikooli kliinikumi.

Korraldaja möönis, et kuna tegu on ekstreemspordiga, siis paraku selliseid õnnetusi juhtub. Alex Hiam kandis kiivrit, kinnitas Risto Kalmre.

Tagasi üles