Tanel Tein: demagoogiaga kriitikat summutamas

Tanel Tein
, riigikogu kultuurikomisjoni liige (Eesti 200)
Copy
Tanel Tein
Tanel Tein Foto: Erakogu

Demagoogia on ohtlik, kui seda harrastab kõrgema võimu esindaja, eriti aga kui seda hakkab viljelema pedagoog. Jutt on Toomas Jürgen­steini artiklist «Kriitika ja kritikaanlus Süku detailplaneeringu eskiisi kohta» (TPM, 26.4).

Mulle meeldib mind kõnetavate teemadega tegeleda süvitsi, saada aru ja pakkuda lahendusi. Kui keegi hämab, ei tee oma tööd korralikult ja vassib, siis see käivitab soovi reageerida. Kui Tartu arenguteemades soovitakse lati alt läbi minna, ma reageerin.

Seepärast võtsin tõsiselt ka keskpargi ja selle lähiala avalikule väljapanekule saadetud planeeringu eskiislahendust. Lugesin materjalid läbi, tegin analüüsi, selgitasin välja sõlmprobleemid ja reageerisin. Kuna avalikule väljapanekule saadetud algmaterjal oli kehvapoolne, otsustasin reageerida ja esitada kümme sisulist ettepanekut koos probleeme käsitlevate mõtete ja lahendustega. Et minu murekohad oleksid paremini arusaadavad, lisasin iga ettepaneku juurde ka kaks joonist, et probleem ja lahendus oleksid hoomatavad kõigile.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles