Erkki Bahovski: solvunud Tartu (3)

, Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Erkki Bahovski
Erkki Bahovski Foto: Konstantin Sednev

Vana aasta sisse jäi veel mõne tartlase solvumine sotsiaalmeedias Jüri Adamsi intervjuu peale Tartu Postimehes (TPM, 29.12.2023). Ehkki intervjuu tegeles enamjaolt demokraatia olukorraga Eestis, oli Tartu Postimehele kohaselt mõni küsimus esitatud ka Tartu kohta. Ja Adams ei hoidnud end tagasi: «Mina tunnen tänase Tartu pärast suurt häbi. Teine maailmasõda ei ole siin veel lõppenud,» ütles Eesti põhiseaduse isaks peetav Adams ning jätkas oma kriitikat.

Paar nädalat varem olid tartlased sotsiaalmeedias solvunud suure Postimehe juhtkirja peale, kus kaheldi – NB! mitte ei laidetud – Tartu-Riia rongiühenduse otstarbekuses. Ma muidu olen loobunud Facebookis vaidlemisest, sest sel pole mingit mõtet, aga siis tegin erandi ja juhtisin solvuja tähelepanu asjaolule, et Postimees on kirjutanud Tallinna linnavõimude kohta mitu korda hullemini, aga muidugi jooksis see vaidluskatse tühja. Nii suur Postimees kui ka Tartu Postimees olevat korraldamas alanud aastal Euroopa kultuuripealinnaks tõusnud Tartule nõiajahti, et Emajõe Ateenat igati halvustada ja selle tähtsust pisendada.

Säärane solvumine ei ole iseloomulik üksnes Tartule. Ennegi on märgatud tõika, et väiksemate kohtade inimesed tunnevad kohutavat valu, kuid nende kohanimi öelda või kirjutada valesti – ja seda mitte tahtlikult – või kui kritiseerida näiteks mõnd sealset söögikoha. Või kui kellegi autot kritiseerida, nagu demonstreeris hiljuti mõõduvõtt võrokeste ja põlvalaste vahel. Kuidagi jääb väiksematel kohtadel puudu enesekindlusest, mis ei lase rahulikult oma asja ajada.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles