Jüri Adams: meie häda pole jõukuse puudus, vaid Eesti NSV edasi kestmine (58)

Vilja Kohler
, ajakirjanik
Copy
Kui ütlen, et Eestis pole kõik teostunud, ei tähenda see pettumust, sõnas poliitik Jüri Adams. See tähendab, et vastavat tööd ja võitlust tuleb jätkata, lisas ta.
Kui ütlen, et Eestis pole kõik teostunud, ei tähenda see pettumust, sõnas poliitik Jüri Adams. See tähendab, et vastavat tööd ja võitlust tuleb jätkata, lisas ta. Foto: Sille Annuk

Täitsa tavaline, elu on enam-vähem okei, iseloomustab enda lõppevat aastat poliitik Jüri Adams, kelle eelnõu alusel on kirjutatud meie põhiseadus. Eestis ja Tartuski tema, sünnilt tartlase arvates aga kõik okei ei ole. Meie teise iseseisvuse pisut enam kui 30 aastat on ajavahemik, mis näitab selgelt, mis ei ole õigesti läinud. Nõukogude-eelne Eesti ei tulnud loodetud määral tagasi.

Nüüd on ka selge, mis läks meie põhiseaduses valesti. Adamsi arvates peaks põhiseadus andma võimaluse tegelikult korraldada riigikogu ennetähtaegne valimine, sest, nagu ütleb tuntud kõnekäänd, õudne lõpp on siiski parem kui lõputu õudus. Imerohtu, mis peataks Tartu allakäigu, ta aga ei tea.

Kuidas teil on endal lõppev aasta läinud?

Kommentaarid (58)
Copy
Tagasi üles