TÖINE NÄDALAVAHETUS Päästjatel tuli kiirabi korteritesse ja lifti aidata ning likvideerida gaasireostust

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Lõuna päästekeskuse päästjad. Pilt on illustreeriv.
Lõuna päästekeskuse päästjad. Pilt on illustreeriv. Foto: Kristjan Teedema

Nädalavahetus möödus päästeameti Lõuna päästekeskuse jaoks töiselt, sest kahju tegi nii äike, Äksi üleujutus kui ka gaasileke Põltsamaal. Tartus tuli neil muu hulgas kahel korral kiirabi korterisse ning korra lifti patsendi juurde aidata.

Esimene väljakutse, kus päästjatel tuli appi tõtata kiirabile, tehti laupäeval kümme minutit peale keskpäeva. Siis oli Mõisvahe tänava kortermajas lifti kinni jäänud terviseprobleemidega inimene, kes koostöös liftihooldusfirmaga oma korterisse aidati. Kiirabi kontrollis naise tervist korteris kohapeal.

Mõisavahe tänavale tuli päästjatel naasta veel sama päeva õhtul kella poole seitsme paiku, kui kiirabi ei pääsenud korteris vannitoas kukkunud ning viga saanud patsiendi juurde. Päästjad aitasid meditsiinitöötajad korterisse ning aitasid kukkunu kiirabiautosse transportida.

Kolmas väljakutse tehti pühapäeval Puiestee tänavale. Siiski ei pääsenud kiirabi korterisse, kus köögis kukkunud naine oli jäänud abitusse olukorda ning vajas abi. Päästjatel õnnestus korterisse pääseda läbi avatud akna, mille järel tagati sissepääs ka kiirabile.

Juhtus muudki

Lisaks kiirabile vajasid päästjate abi Tartumaal ka põllumees ning Äksi elanikud.

Esimesena neist reedel viljakoristustöid teinud kombainijuht, kui Lõuna päästekeskus sai reede hommikul kell 10.20 teate, et Kastre vallas Kriimani külas sattus kombaini õlitoru purunemisel 150 meetri pikkusele teelõigule õli. Päästjad katsid libeda teelõigu absorbentainega. Juhtunust teavitati transpordiametit.

Äksi elanikud sattusid hätta seetõttu ööl vastu pühapäeva, kui Liivaranna tänaval tungis äiksega kaasnenud vihmavesi majadesse. Päästjad selgitasid, et vesi oli sattunud paari madalamal asuva maja keldrisse. Elekter lülitati hoonetest välja ja inimeste elule ohtu ei tekkinud. Kella kolmveerand kahe ajal öösel hakkas veetase alanema.

Lisaks majadesse tunginud vihmaveele tekitas suurvesi Äksi alevikus muudki kahju, millest Tartu Postimees kirjutas eile.

Jõgevamaal oli gaasireostus

Lisaks Tartu päästjatele oli nädalavahetus töine ka kolleegide jaoks Jõgevamaal.

Näiteks teatati reedel kell 18.30 gaasireostusest Põltsamaa vallas Pauastvere külas asuvas elumajas. Päästjate saabumise ajaks oli seal lekkiva klapiga gaasiballoon õue viidud. Suruõhuaparaatides päästjad sisenesid gaasi täis ruumidesse, mille aknad tuulutamiseks avati. Tuulutamise järel tule- ja mürgistusoht taandus.

Seevastu pühapäeval teatati, et Jõgeva vallas Võduvere külas kukkus kassipoeg kolme meetri sügavusse reoveepaaki. Päästjad tõid kassi redeli abil elusalt ja tervelt maapinnale tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles