Viie aasta viljakaim teadusartiklite publitseerija on kopsukliiniku juht Rain Jõgi

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
Doktor Rain Jõgi.
Doktor Rain Jõgi. Foto: TÜ Kliinikum

Eesti suurettevõtja Neinar Seli on teatavasti asutatud Tartu kultuurkapitali juurde meditsiinivaldkonna alakapitali, et aidata kaasa Eesti meditsiini edendamisele ja Tartu ülikooli kliinikumi teadustöö taseme tugevdamisele. Stipendiume antakse välja nii viimase viie aasta jooksul enim teadusartikleid publitseerinud autorile kui ka viimase kalendriaasta viljakaimale autorile.

Viimasel viiel aastal enim teadusartikleid publitseerinud autor on kopsukliiniku juht doktor Rain Jõgi, pälvides Neinar Seli stipendiumi 4000 eurot.

Doktor Rain Jõgi sõnul on selline stipendium tunnustus nii nende uuringukeskusele kui kogu kopsukliinikule ning on tänulik kõikidele õdedele, sekretäridele, arstidele ja tudengeile, kes aastate jooksul on uuringute tegemisel kaasa löönud.

Viimase kalendriaasta ehk 2022. aasta teaduspublikatsioonide eest pälvis Neinar Seli stipendiumi meestekliiniku ülemarst-õppejõud professor Margus Punab. Stipendiumi suurus 2000 eurot.

Meestearst Margus Punab.
Meestearst Margus Punab. Foto: Kristjan Teedema

«Meestekliiniku kliiniline teadus põhineb standardiseeritud patsiendikäsitlusel, hea kvaliteediga andmekogudel, töökulutuuril ja koostööl nii Eestis kui ka rahvusvahelisel teadusväljal,» märkis Margus Punab. Ta tõstis eriti esile koostööd professor Maris Laanega ja professor Reet Mändariga.

Neinar Seli stipendiumi komisjon tugineb otsuse langetamisel kliinikumi meditsiiniinfo keskuse artiklite analüüsile, arvestades artikleid, kus autor on märkinud oma töökohaks Tartu ülikooli kliinikumi.

Nikita Umov.
Nikita Umov. Foto: TÜ Kliinikumi foto

Tartu ülikooli kliinikum premeerib igal aastal parimat ajakirjas Eesti Arst ilmunud artiklit, et toetada emakeelse meditsiiniteadusliku ajakirja jätkusuutlikkust ning arendada eestikeelset teaduskeelt.

2022. aasta parima artikli preemia pälvis artikkel «Implanteeritavate südameaparaatide kaug-kodujälgimine», mille autor on Nikita Umov ning juhendaja Priit Kampus.

Igal kevadel valib meditsiiniteaduste valdkonna üliõpilaskogu parimaid õppejõude nende seast, kes juhendavad tudengeid. Sel aastal valisid arstitudengid parimaks arst-õppejõuks doktor Maksim Zagura; hambaarstitudengid nimetasid parimaks doktor Marika Morozenko.

Tartu ülikooli kliinikumi elutöö preemia pälvis dr Manfred Danilovitš, kes on olnud tuberkuloosiravi eestvedaja Eestis ning andnud ka üleriigilise panuse tuberkuloositõrje strateegia loomisel ja rakendamisel. Doktor Danilovitši intervjueeris Tartu Postimees reedel, 26. mail.

TÜ kliinikumi kopsukliiniku arst-konsultant Manfred Danilovitš.
TÜ kliinikumi kopsukliiniku arst-konsultant Manfred Danilovitš. Foto: Margus Ansu

Tunnustuste saajad hõigati avalikult välja Lydia hotelli sündmuskeskuses Tartu ülikooli kliinikumi arvamuslõunal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles