REEDENE RÕÕM ⟩ Manfred Danilovitš: tuberkuloosi puhta õhuga ei ravi

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
Doktor Manfred Danilovitš on üliheas vormis ja väsimatu. Ta ütleb, et keegi ei tea, kui palju tuberkuloosibakteri kandjaid maailmas on, arvatakse, et kolmandik rahvastikust. Ja teatud tingimustel võivad haiguspuhangud suureneda.
Doktor Manfred Danilovitš on üliheas vormis ja väsimatu. Ta ütleb, et keegi ei tea, kui palju tuberkuloosibakteri kandjaid maailmas on, arvatakse, et kolmandik rahvastikust. Ja teatud tingimustel võivad haiguspuhangud suureneda. Foto: Margus Ansu

Kopsuarst Manfred Danilovitš istub Tartu ülikooli kliinikumi arvamuslõunal täna väikese ärevusega. Nii nagu kliinikumi siseringis juba teatakse, nii teab ka doktor Danilovitš, et kui hõigatakse välja kliinikumi preemia laureaat, peab püsti tõusma tema.

«See oli mulle suur üllatus,» tunnistab ta. «Ei osanud miskit viisi oodata ... Töötan juba mõned aastad arst-konsultandina, ei juhi enam osakonda. Ma ei ole ka tippkardioloog, ravin siin vaikselt oma tuberkuloosi ...»

Naerab. Siis lisab, et see tunnustus on tegelikult väga meeldiv, ühtlasi tähelepanu tema erialale. Kopsutuberkuloos ei ole kuhugi kadunud, on ohtlik nakkushaigus terves maailmas ning iga riigi julgeolekuküsimus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles