Ülikooli raamatukogu aastane uurimine tõi Tartu Postimehele auhinna

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Tänukiri Viimsi Artiumi laval.
Tänukiri Viimsi Artiumi laval. Foto: Raimu Hanson

Eesti raamatukoguhoidjate ühingu (ERÜ) kongressil Viimsi valla kultuuri- ja hariduskeskuses Artium, kus ühing tähistas eile ja täna oma 100. aastapäeva, kuulutati tunnustuste jagamisel ajakirjandusauhinna saajaks Tartu Postimehe toimetus. Põhjuseks oli aastal 2022 samas ajalehes ilmunud rubriik «Utlib 220».

Esimest korda ilmus «Utlib 220», milles oli vaatluse all Tartu ülikooli 220-aastase raamatukogu mitme osakonna töötajate tegevus – aga oma arvamusi ja meenutusi said avaldada ka mõned külastajad –, veebruari esimesel kolmapäeval. Ajakirjanik Liina Ludvigi juhtimisel kaks-kolm korda kuus ilmunud sari jõudis lõpule mõni päev enne jõule raamatukogu töötajate jõululavastuse teemalise looga.

ERÜ mitmes kategoorias tunnustuse hulgas tuli Tartusse veel üks: teenetepreemia sai Oskar Lutsu linnaraamatukogu avalikkussuhete juht Linda Jahilo, kellel on suuri teeneid lisaks kõigele muule oma erialaga seotud kultuuriürituste korraldamises.

Linda Jahilo sai teenetepreemia.
Linda Jahilo sai teenetepreemia. Foto: Raimu Hanson

«Raamatukogul on tulevikku, kui ta avatud ruumina on paigaks, kus kohtuvad erinevad inimesed ja vaatenurgad, mis soodustavad suhtlust, aitavad luua suhteid ja seeläbi kogukonnatunnet,» märkis ERÜ juhatuse esimees Tuuliki Tõiste. «Raamatukoguhoidjad töötavad selle nimel, et raamatukoguteenus oleks kättesaadav kõikidele Eesti inimestele hoolimata asukohast või sotsiaal-majanduslikest võimalustest.»

ERÜ tähistas kongressiga sajandi möödumist asutamisest ja 35 aasta möödumist tegevuse taastamisest laulva revolutsiooni päevil. Ühingu äsja välja antud raamatus «Eesti Raamatukoguhoidjate Ühing 100. Eilsest tänasesse» (peatoimetaja Katre Riisalu, 208 lk) on kirjas, et esimene üleriigiline raamatukoguhoidjate kongress toimus 24. ja 25. veebruaril 1923 Tallinna linnaraamatukogus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles