UTLIB 220 ⟩ Ülikooli raamatukogu konverentsisaalis käisid röövlid ja ka Kardemoni rahvas

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Röövlid Kasper (paremalt, Avo Kartul), Jesper (Kersti Kuusemäe) ja Joonatan (Risto Mustonen), kes elavad koos lõviga (Anastassia Kortšinskaja), on röövinud tädi Sofie (Svea Pärsimägi).
Röövlid Kasper (paremalt, Avo Kartul), Jesper (Kersti Kuusemäe) ja Joonatan (Risto Mustonen), kes elavad koos lõviga (Anastassia Kortšinskaja), on röövinud tädi Sofie (Svea Pärsimägi). Foto: Margus Ansu

Tartu ülikooli raamatukogu konverentsisaali seinad on väärikatest, tõsistest ja teaduslikest sõnavõttudest, kõnedest ja ettekannetest läbi imbunud. Seekordsete jõulude eel aga juhtus nii, et proovide ajal said tühi saal ning esietenduse ajal raamatukogu töötajad kuulda ja näha lustakat lugu Kardemoni linna rahvast ja röövlitest. Oli kosta ka muusikat ja laule, küll salvestistelt, sest trupil napib laval laulmiseks häält ja julgust.

Konverentsisaali otsaseinal on Mall Tombergi gobelään, mis valminud 1979. aastal. Selle kesksetel portreedel on raamatukogu avamisega seotud rektor Georg Friedrich Parrot, kes vaatab biblioteegi esimese direktori Karl Morgensterni poole, see omakorda aga jälgib saalis istujaid.

Teatri sümbolid

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles