Meedialiidu žürii valis Tartu Postimehe ajakirjaniku Jüri Saare uudise parimate sekka

Tartu Postimees
Copy
Jüri Saar
Jüri Saar Foto: Sille Annuk

Eesti meediaettevõtete liidu žürii valis kolmapäeval toimunud koosolekul välja parimad eelmisel aastal maakonnalehtedes ilmunud arvamused, uudised ja olemuslood. Parimate sekka jõudis ka Tartu Postimehes mullu 2. septembril Jüri Saare sulest ilmunud lugu «Tippkokk plaanib Toome varemetesse restorani».

Sellest kirjutisest sai laiem avalikkus esimest korda teada ideest rajada Tartu toomkiriku varemete vahele eksklusiivne klaasist seinte ja katusega restoran. Enne seda vaid kitsas valdkondlikus ja ametkondlikus ringis liikunud plaanist sai seejärel avaliku debati objekt, mille kohta avaldasid eri meediakanalites ühel või teisel moel arvamust väga paljud. Aasta lõpus sai teatavaks, et varemetesse toitlustusasutust ei tule, sest muinsuskaitseamet jättis Tartu ülikooli küsitud muinsuskaitse eritingimused väljastamata.

Lisaks elavale arutelule toomkiriku varemete oleviku ja tuleviku üle tekitas Saare uudislugu ka laiema mõttevahetuse muinsuse ja uusarenduste kokkupuutepunktidest. Ja seda sugugi mitte ainult Tartus.

Ajakirjanduspreemiate võitja kuulutatakse välja veebruari keskel Tallinnas toimuval pressipeol.

Uudisloo nominendid

Kristel Härma ja Andres Pulver / Lääne-Virumaa Uudise / «Eesti 200 esinumber Rakveres on politseiuurimise all» (26.04)

Jüri Saar / Tartu Postimees/ «Tippkokk plaanib Toome varemetesse restorani» (02.09)

Marko Suurmägi / Sakala / «Riigikogulane soovis anda katuseraha oma suvila kõrvale tänavavalgustuse rajamiseks» (24.11) ja «Sulev Kannimäe parteikaaslaste otsusest: «Kui nii on parem, siis nii jääb.» (25.11) ja «Vallavanema kinnitusel saab Mähma kindlasti tänavavalgustuse» (25.11).

Arvamusloo nominendid

Piret Eesmaa / Hiiu Lehes «Suvi, mil hakkasin päriselt mõistma oma vanaisa» (19.08)

Rahel Lepp / Lääne-Virumaa Uudised / «Minust ei saa kunagi aasta ema» (08.05)

Marko Suurmägi / Sakala / «Vihmapiisad ja pommid» (09.17)

Raul Vinni / Saarte Hääl / «Kiire ühendus ei saa olla mugavusteenus» (25.05)

Olemusloo nominendid

Kertu Kalmus ja Ain Lember / Saarte Hääl / «Pea Tallinna teletorni kõrgune Sõrve meretuulepark paistaks Harilaidu välja» (04.03), «MEIE NUNNUD ehk kakskümmend aastat varjudemängu ja tuulest tulnud tuhanded eurod» (01.04», «GOTLANDI KOGEMUS – «Elektrit on ju vaja!» ehk Albertina, Matilda ja nende tuult jahvatavad järeltulijad» (14.04)

Andra Kirna / Lääne Elu / «Tööinspektsioon: mõistagi on kooliajal esimesed sammud töömaailmas igati teretulnud» (13.08)

Aivar Ojaperv / Virumaa Teatajas / «81-aastane Salla küla memm peab hoolimata oma soliidsest vanusest veisekarja» (24.09)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles