Vambola Paavo: Alati saab paremini

, ajakirjanik
Copy
Vambola Paavo
Vambola Paavo Foto: Sille Annuk

Bussiliiklus on igihaljas teema. Osa on rahul, teised mitte, aga alati saaks paremini. Eriti siis, kui suheldaks ka sõitjatega ning küsitaks nende arvamust. Vahel on mul, Märja elanikul, vaja tööasjus pealinna sõiduks panused teha bussile.

Kui 2017. aasta haldusreformiga ühines Tähtvere vald ja ühes sellega Märja alevik Tartu linnaga, oli sealse rahva soov saada korralik ühendus linnaga. Maakonnaliinid ei rahuldanud kasvavaid vajadusi. Mujal maailmas sõidavad linnaliinibussid sama tariifiga ka lähiasumitesse. Meil käis vägikaikavedu, kes maksab.

Pärast seda, kui Märjast sai Tartu linna osa, läks ikkagi veel tervelt viis aastat, et ära korraldada tänapäevane liikumine, aga viimaks hakkas linnaliinibuss Märjale sõitma. Kuna elanikud käivad linnas tööl, lapsed koolis ja lasteaias, on loomulik, et raha tulebki sellise ühenduse pidamiseks linna eelarvest. Jääbki arusaamtuks, kuidas Tartu on selle suutmiseks liiga vaene, aga Tallinn suudab tagada tasuta ühistranspordi linna piires ja lähialadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles