Konverents vaatleb põllumajandusreformi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Põllumajandusmuuseum korraldab 13. märtsil maaülikooli aulas konverentsi «20 aastat põllumajandusreformist».

Üritust ette valmistades on korraldajate soov heita pilk 20 aastat tagasi toimunule: reformi käivitamisele, läbiviimisele ning reformi mõjudele põllumajanduses ja maaelu arengus, märkis ekspositsioonide programmijuht Erelin Kõrts.

Põllumajandusmuuseum alustas teemakohast kogumistööd 2011. aastal, et talletada põllumajandusreformiga seotud mälestusi ja dokumente. Detsembris käivitati täiendav projekt Ühismajandite reformilugu ning saadeti üleskutse kõikidele omavalitsustele ja kodukandiliikumisega seotud organisatsioonidele palvega, osutada kaasabi kontaktisikute leidmiseks, kes oleksid muuseumile abiks teemakohaste mälestuste kirjapanemisel ja muuseumi fondide täiendamisel. Kogumine jätkub ka sel aastal.

Konverentsi ettekanded ja arutelud salvestatakse helikandjale, mida hakatakse säilitatama põllumajandusmuuseumis. Välja antakse ka ettekandeid tutvustav teeside kogumik ning need avaldatakse koos muuseumisse saabunud huvitavamate mälestustega 2013. aastal.

Kokkusaamisel avatakse näitus «Põllumajandusreform», mis on koostatud mullu korraldatud kogumisaktsioonide käigus.

Kogumistööga seoses palub muuseum abi vajalike kontaktisikute leidmisel ning täita küsimustik, mis asub muuseumi veebilehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles