VIDEO ⟩ Dniprod pommitati. Kõik helistavad, kas oled elus! (2)

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy

«Mu süda puruneb tükkideks! Dniprod pommitatakse!» saadab Inna Šulženko ahastava sõnumi pärast eileõhtust raketirünnakut Dniprole. Inna Šulženko viibib küll Vilniuses, kuid ta plaan oli just neil päevil naasta Ukrainasse, aga ta mees Pavlo veenab teda nüüd mitte kiirustama. Kõik on seal ärevil, igaüks püüab lähedastega ühendust võtta, et kinnitust saada, kas nad on elus.

Kuigi Inna Šulženko on viimased poolteist kuud elanud Leedus rahutaeva all, ei ole ta sõjast päevagi eemal viibinud. Ka nüüd küsib ta: «Kui kaua peavad ukrainlased seda taluma ja sellises hirmus elama. Ukrainas pole ohutu mitte üheski paigas ...»

Ootamatu pommirünnaku ajal pakub näilist varjupaika koridor. Lapsed on sellega harjunud.
Ootamatu pommirünnaku ajal pakub näilist varjupaika koridor. Lapsed on sellega harjunud. Foto: Erakogu foto

Video Dnipro pommitamisest on Inna Šulženko saanud oma sõpradelt. Sel näeb, kuidas reedeõhtune tavaline jalutuskäik tekitab inimestes surmahirmu. Sedagi, milline vaatepilt avaneb ühe korteri rõdult, ja kuidas filmija äkki taipab, et selle vaatemängu jälgimine on ohtlik tegevus ning kamandab oma kaaslased rõdult ära tuppa, täpsemalt koridori. Et olla varjus vähemalt kahe seina taga.

BBC teatab eilsest sündmusest täna pikemalt siin.

Seal öeldakse, et Venemaa rünnak tabas raketitehast Južmaš ja kõrvalasuvaid tänavaid, tappes kolm inimest, ja purustades elumaju. Vigastada sai 15 inimest.

Južmaši tehas ehitab satelliite – ühe neist on saatnud kosmosesse Elon Muski ettevõte SpaceX.

Ka Dniprost lõunas asuv Nikopol sai kümneid tabamusi, kolm inimest kaotasid elu. Riigi põhjaosas tabasid Vene raketid aga Harkivi lähedal Tšuhuivi linna elumaju, tappes kolm inimest.

Ukrainas on piirkond veel, mis eile tabamusi said.

Dnipro linnapea Borys Filatov kutsus Facebooki postituses tsiviilelanikke linnast lahkuma. «Pärast Krementšuki ja Vinnõtsja tragöödiaid loodan väga, et vähemalt kellelgi tuleb mõistus pähe,» sõnas ta.

Inna Šulženko varasemaid sõnumeid Dniprost sõja esimesest päevast alates loe blogist.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles