VIDEO Milline näeb välja raketiplahvatus lennujaamas, mis asub kaamerast viie kilomeetri kaugusel

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy

Inna Šulženko jagab sõpradelt saadud videot, millel näha ja kuulda raketirünnak Dnipro lennujaamale 15. märtsil öösel kell 2.09. Reutersi uudistest leiab sündmuse kohta keskhommikul read: Vene väed tulistasid öösel rakette Ukraina idaosas Dnipro oblastis asuva peamise tsiviillennuvälja pihta, hävitades selle lennuraja ja kahjustades terminalihoonet, ütles piirkonna kuberner Valentõn Reznitšenko.

Valgussähvatuse ja paugu vahe videos on ligi 15 sekundit. Plahvatus asus kaamerast seega enam kui viie kilomeetri kaugusel. Jäädvustatu annab vaid ligilähedase ettekujutuse raketi purustusjõust ning sellest, kuidas see inimsilmale paistab ja kõrvale kostab viie kilomeetri kauguselt.

Inna Šulženko viimased päevad Dnipros sotsiaaltööd tehes on olnud sarnased varasematega. Ta aitab koos kolleegidega lahingpiirkondadest põgenenud inimesi, jagades neile toitu ja rõivaid ning organiseerides esmast peavarju, taustaks Dnipro kohal huilgavad sireenid.

Inna Šulženko vasakul jagamas humanitaarabi.
Inna Šulženko vasakul jagamas humanitaarabi. Foto: Erakogu foto

Eile helistas talle sõbanna, kes oli murest murtud oma ema ja venna pärast ja küsis abi nende leidmiseks. Emal ja vennal oli õnnestunud ümberpiiratud ja sodikspommitatud Mariupolist välja pääseda, kuid nad kaldusid kontrollitud aladelt kõrvale ja neist polnud enam mingitki märki.

Halvemini läks neil, kes ära põlesid.
Halvemini läks neil, kes ära põlesid. Foto: Inna Šulženko

Mõne aja pärast teatas sõbranna siiski, et vend oli talle saatnud sõnumi, et nad on elus, asuvad Zaporizžje oblastis Listviankas, mis on aga okupeeritud, ja kust edasipääs keeruline.

Inna Šulženko kirjeldab ka, kuidas Dnipro linna tänavail näeb kuulirahe alt pääsenud, mõranenud või purunenud klaasidega autosid, mille numbrimärkidest on aru saada, et need on pärit Luganski oblastist.

«Neil sõitjatel on vägagi vedanud,» ütleb Inna. «Need, kel vähem vedas, põlesid ära, või tuli neil jätta oma sõiduvahend kasutamiskõlbmatuna tee äärde maha.»

Ühes kuuliaukudega esiklaasiga ja puuduva tagaklaasiga autos oli vanem paar Severodonetskist, kes kavatses Dniprost edasi sõita.

Kuhu, küsis Inna Šulženko neilt. Paar vastas, et nad ei tea...

Sellise autoga sõidab üks Severodonetskist põgenev paar läbi Dnipro ei tea kuhu.
Sellise autoga sõidab üks Severodonetskist põgenev paar läbi Dnipro ei tea kuhu. Foto: Inna Šulženko

Inna Šulženko varasemaid lugusid sõja esimesest päevast alates kuni eilseni loe blogist. 

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles