Kristina Kallas: drive-in-kultuurimajale on kliimasäästlik alternatiiv (4)

Kristina Kallas
, erakonna Eesti 200 esimees
Copy
Kristina Kallas
Kristina Kallas Foto: Ragnar Peets

Euroopa suurlinnad on kliimamuutuse tingimustes selgelt mõistnud, et linna tihedaks ehitamine rohekoridoride ja parkideta on olnud viga, ning nüüd otsitakse meeleheitlikult võimalusi hoonete asemel rohealade tekitamiseks. Miks Tartu nende vigadest õppida ei taha?

Teeme ühe asja selgeks: Eesti 200 ei ole Tartusse uue raamatukogu ehitamise vastu, nagu väidab Hannes Astok. Me seisame selle eest, et Tartu linnasüda oleks midagi enamat kui läbisõidukoht teel Lõunakeskusse. Südalinna tulebki ehitada ühiskondlikke hooneid ja elumaju. Raamatukogu pole ainult koht, kust laenata raamatuid, vaid avatud ühiskondlik hoone, kus inimesed kohtuvad, kus toimuvad üritused ning vestlused. Selleks et raamatukogu toimiks avaliku ruumina, peab see olema tänapäevane ja sellist püüdlust toetavad Tartus kõik poliitilised jõud.

Kuid – ja jõuamegi probleemi tuumani – kas see maja tuleb ehitada pargi arvelt? Linnavalitsus püüab meid rahustada sellega, et seda hoonet on võimalik planeerida parki kõrghaljastust puutumata ja alles jäävat nii park kui ka roheala.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles