Jõgevamaal tuleb sõjaajaloo konverents

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval, 11. veebruaril peetakse Jõgevamaal Kuremaa lossis sõjaväelase Harald Riipalu 100. sünniaastapäevale pühendatud sõjaajaloo konverentsi.

Kokkusaamisel tulevad käsitlusele erinevad Eesti sõjaajalugu puudutavad teemad, teatas konverentsi korraldaja Rauno Võsaste.

Sõna saab teiste seas Eesti Akadeemilise Sõjaajaloo Seltsi esimees Hanno Ojalo. Samal ajal toimub sõjaajaloo klubi Front Line näitus ning kirjastuse Grenader raamatute ja trükiste müük, päeva lõpetavad sõdurilauludega Margus Põldsepp ja vahetult sõjasündmustes osalenud Boris Takk.

Konverentsile tuleb ka Inglismaal elav Harald Riipalu tütar Ede Stevenson koos tütre ja tütretütrega. Viimati viibis Ede Eestis 1944. aastal, mil pere siit lahkus.

Eesti sõjaväelane Harald Riipalu sündis 13. veebruaril 1912. aastal. Teises maailmasõjas sõdis Riipalu Saksa vormis; teda on vääristatud I ja II klassi Raudristi ning Raudristi Rüütliristiga.

Kodumaalt lahkus Riipalu 1944. aasta sügisel, 1948. aastal asus elama Inglismaale. Harald Riipalu suri 4. aprillil 1961.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles