Tõnis Arjus: Et veel leidub vastuolulisi arendamata nurgataguseid, on Tartu voorus (2)

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Tartu linnaarhitekt Tõnis Arjus Ula baaris, mis on tema sõnul hea näide ettevõtlike kodanike algatusest, et puhuda väärtuslikule ajaloole hinge sisse.
Tartu linnaarhitekt Tõnis Arjus Ula baaris, mis on tema sõnul hea näide ettevõtlike kodanike algatusest, et puhuda väärtuslikule ajaloole hinge sisse. Foto: Sille Annuk

Kui Tõnis Arjusest (36) üheksa aasta eest Tartu linnaarhitekt sai, ütles ta intervjuu viimases küsimuses enda kohta: «Kuigi olen arhitekt, pean linnaruumis tähtsamaks seda, mis jääb majade vahele. See on see, mille pärast kõige rohkem muretsen, see on see, mida me enamasti kasutame.»

Linnaarhitekt on Arjus edasi, kuid nüüd, tänasest alustava Tartu linnavalitsuse ruumiloome osakonna juhatajana, ja otsa sai töö arhitektuuri ja ehituse osakonna juhina.

«Kõige problemaatilisem on Tartu süda. Uus kaubamaja ja Tasku, ka kogu sealne ärikvartal Zeppelinini. On hästi näha, kuidas autostumine mõjutab avalikku ruumi, kuidas tekib kaootiline ja inimvaenulik maailm, kus autota liikuda on võimatu või vähemalt ebameeldiv,» leidis ta toona eelviimases küsimuses. See küsimus tuleb kordamisele ka seekord, üheksa aastat hiljem.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles