Tartu Postimees võitis mõjukate erilehega kujundusauhinna

Tartu Postimees
Copy
Foto: Montaaž / Artur Kuus

Eesti meediaettevõtete liit avalikustas reedel 2020. aasta ajakirjanduspreemiate võitjad. Tartu Postimees pälvis väikeste lehtede seas esikoha avatud kujunduse kategoorias mullu 23. jaanuaril ilmunud erilehega «TIPP 100. Nemad on Tartu ja Tartumaa kõige mõjukamad».

Võiduka kujunduse, mille keskne element on edutrepp ning toimekad mehed ja naised, lõi Tartu Postimehe disainer Artur Kuus.

Lisaks Tartu Postimehele jõudsid avatud kujunduse kategoorias esinelikusse Delovõe Vedomostis 12. veebruaril ilmunud küljega «Кто хочет стать пенсионером?» (autor Jelena Tsenno), Pärnu Postimehes 19. veebruaril ilmunud loodusrubriigi kujundus (autorid Janek Talpas-Taltsepp ja Malle Pirrus) ning 4jaleht infograafika ja illustratsioonid (autorid on Mihkel Lappmaa, Markus Tamm ja  Andre Taal ja Berta Kisand).

Artur Kuus tõdes, et mõjukate tartlaste ja tartumaalaste edetabeli kujundamine polnud lihtne ülesanne. «Inimene on muidugi loomult edev ning soovib end alati kellegagi võrrelda. Ent sellist edetabelit, millel pole mõõdetavat mõõdikut, on väga keeruline esitleda ning kujundada – jutt pole ju sentimeetritest või sekunditest. Sestap võtsingi seekord üsna vabalt ja toimetus usaldas mind edetabelit lahendama mitte nii väga tõsise nurga alt,» rääkis ta.

Kõikide ajakirjanduspreemiate kohta saad lugeda siit.

Mõjukate erilehe esikülg.
Mõjukate erilehe esikülg. Foto: Artur Kuus
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles