Miks kontrollib linnavalitsus Annelinna kortermajade vahel parkimist? (2)

, Tartu liikluskorraldusteenistuse juhataja
Copy
Martin Nelis
Martin Nelis Foto: Kristjan Teedema

Tartu Postimehe (16.11) uudisloos oli juttu sellest, et ametnikud võiksid Annelinnas vähem parkimistrahve välja kirjutada, kuna seal parkimiskohti niigi napib.

Kõigepealt tuleb ära märkida, et enamasti lähevad linnavalitsuse järelevalveametnikud Annelinna kortermajade vahele parkimist kontrollima annelinlaste kaebustele reageerides. Paljusid elanikke häirib, kui autosid pargitakse valimatult haljasaladele neid kahjustades või kõnniteedele, kus need takistavad jalakäijate liiklemist. Seejuures ei ole küsimus vaid selles, kas selline parkimisviis kellelegi meeldib või mitte – niisugune parkimine on seadusega keelatud.

Parkimiskorraldus muutub eluliselt oluliseks, kui valesti pargitud autod hakkavad takistama operatiivsõidukite ligipääsu. Nii ei saa me lubada parkimisreeglite eiramist ka kitsamates oludes kortermajade vahel, sest eesmärk on tagada annelinlastele turvaline ja meeldiv elukeskkond.

Parkimiskohtade nappus on tõesti Annelinnas suur mure. Praegu piirduvad järelevalveametnikud paljudel juhtudel siiski vaid kehtivatele parkimisnõuetele tähelepanu juhtimisega. Trahv valesti parkimise eest määratakse ainult juhul, kui tegemist on olulise liikluseeskirja rikkumisega.

Parkimisprobleemide lahendamiseks pakub linn juba aastaid korteriühistutele toetust, mille kaasabil saab majade ümbrusse rajada rohkem parkimiskohti.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles