Elron Reola peatust sulgema ei kiirusta

Armas Riives
, reporter
Copy
Elroni juht Merike Saks (keskel) ning müügi- ja arendusjuht Ronnie Kongo (vasakul) kohtusid eile Kaspri talunike Ragne Kärner-Neevitsa (roosas jopes) ja Ormi Neevitsaga (tagumine).
Elroni juht Merike Saks (keskel) ning müügi- ja arendusjuht Ronnie Kongo (vasakul) kohtusid eile Kaspri talunike Ragne Kärner-Neevitsa (roosas jopes) ja Ormi Neevitsaga (tagumine). Foto: Sille Annuk

Eile sõitsid Elroni juht Merike Saks ning müügi- ja arendusjuht Ronnie Kongo Tallinnast pea 200 kilomeetri kaugusele Kastre ja Kambja valla piiri lähedale Reola rongipeatusse, et kohtuda valla elaniku Ragne Kärner-Neevitsa ja Kastre vallavanema Priit Lombiga. Koos püüti leida lahendus meelehärmi teinud otsusele sulgeda Reola rongipeatus (TPM, 26.10).

Reola peatusest paarisaja meetri kaugusel elavale Kasp­ri talu perenaisele tuli rongifirma teade möödunud nädalal halva üllatusena, sest tema laps käib rongiga Ülenurmes koolis. Järgmisel aastal läheb ümberkaudsetest küladest kooli veel mitu last. Kui rongiliiklus ära kaob, siis enam mõistlikel aegadel Ülenurme või Tartusse sõita ei saa, sest ka bussiliiklus on hõre.

Enamik Reolas peatuvaid ronge sõidab sealt uksi avamata edasi, ei ole kedagi, kes sooviks peale tulla või maha minna. See pole rongifirmale kuigi mõistlik, sest juba rongi kiirendamiseks kuluv kütus võib olla kallim kui üksikute sõitjate rongipilet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles