Betoonplokid on Olerexi tankla ebaseaduslikul väljapääsuteel nüüd kohal

Copy

Reede õhtupoolikul veeti Aruküla tee ja Põllu tänava ristile valminud uue Olerexi tankla ebaseaduslikule väljapääsuteele betoonplokid.

Tartu linnasekretär Jüri Mölder on varem öelnud, et linnavalitsus kindlasti ei aktsepteeri ebaseaduslikku väljasõitu läbi bussitasku, sest see seab ohtu jalakäijad ja bussiootajad. «Kui anname kõrvaltingimusega kasutusloa, paneme sinna ette ajutised betoonplokid,» on ta kindlasõnaliselt lubanud.

Tartu Postimees kirjutas juba 7. mail, et Aruküla teel asuv Olerexi tankla ootab linnavalitsuselt kasutusluba märtsist saati, kuid takistuseks on vaidlused liikluslahenduse ajakohastamise üle. Uuele tanklale on rajatud juurde- ja väljapääs Põllu tänava poole, kuid tankla liiklusskeem eeldab kahte juurde- ja väljapääsu. Teine juurde- ja väljapääs on linnavalitsuse tõlgenduses ebaseaduslikult ja liiklusohtlikult rajatud Aruküla tee poole läbi bussipeatuse.

See ongi põhjus, miks kütusefirma ja Tartu linnavalitsuse suhted kapitaalselt sassi läksid.

Linnavalitsuse täna antud kasutusloa järgi võib Olerex tarvitada juurdepääsu Aruküla teelt, kuid vaid siis, kui tanklakett tõstab ümber  bussipeatuse. Selleks andis linn ehitusloa möödunud nädalal. 

Jätkulugu ilmus ajakirjanik Jüri Saare sulest 12. mail: «Tankla kasutusluba saabub ühes betoonplokkidega». Üksikasjad leiab sealt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles