Tartlased panevad ka lähivaldade elanikud ringi väntama

Aet Rebane
, ajakirjanik
Copy
Tartu külje all, Tartu vallas Tila külas kerkib Kaupmehe tänavale Coopi Konsum, kuhu kõrvale rajatakse ka rattaringluse tarbeks parkla.
Tartu külje all, Tartu vallas Tila külas kerkib Kaupmehe tänavale Coopi Konsum, kuhu kõrvale rajatakse ka rattaringluse tarbeks parkla. Foto: Kristjan Teedema

Suvel lisandub ülikoolilinna kümme uut rattaringluse parklat. Aga see pole sugugi kõik: ühisrataste süsteem jõuab ka lähivaldadesse. Linnalähedaste alade elanikud on Tartu linnaga tihedalt seotud, mistõttu on ühise süsteemi loomine mõistlik, põhjendas Tartu Linnatranspordi juht Roman Meeksa. Linnasiseste rattaparklate ehitamise maksab kinni Tartu linn, vallad katavad oma kulud ise.

Uued parklad.
Uued parklad. Foto: Artur Kuus

Tartu abilinnapea Raimond Tamme sõnul läks Tartu rattaringlus hästi käima suuresti tänu sellele, et rendirataste parklad paiknevad üle kogu linna. «Soovime järk-järgult parklate võrgustikku tihedamaks muuta, et rataste kasutamisele hoogu juurde anda,» sõnas Tamm. «Aga rendirattaid on vaja ka linnast välja, et inimesed saaksid auto asemel rattaga linna sõita, nii saab vähendada autostumist.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles