Haigla peatusesse hakkab jälle buss käima (1)

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Peagi saab Haigla peatusest Raja tänava kliinikutesse taas väiksema vaevaga.
Peagi saab Haigla peatusest Raja tänava kliinikutesse taas väiksema vaevaga. Foto: Kristjan Teedema

Tartu Raja tänava haiglakompleksile lähimasse peatusesse hakkab veebruari alguses jälle buss sõitma, sest linnavalitsus on otsustanud muuta 12. liini marsruuti.

See muutub selliselt, et kesklinnast Lõunakeskuse suunas hakkab buss läbima pärast Eerika bussipeatust Ringteel asuvat Haigla peatust ning seejärel sõidab Lõunakeskusesse. Muudatuse järel jääb läbimata Mileedi bussipeatus.

Kesklinna suunas sõites jääb bussi marsruut samaks.

Tartu Postimees on varem kirjutanud, et uue liinivõrgu kehtima hakates ükski buss enam Haigla peatusesse ei käi ning see teeb meele mõruks eakamatel inimestel ja neil, kel kõndida raskem. Raja tänava kliinikutesse saab praegu bussiga, kui tulla maha Riia tänava Raja peatuses, ent siis on teekond läbi pargi juba ligi seitsesada meetrit. Mileedi peatus jääb samuti kaugeks.

Probleem on tõstatatud ka Tartu ülikooli kliinikumi patsientide tagasisidele tuginedes.

Tartu linna ühistranspordi peaspetsialist Madis Oona tõdes, et eesseisva muudatuse korral peatub buss haigla suhtes üle Ringtee jäävas peatuses, haiglasse pääseb teealuse tunneli kaudu. Samamoodi tuleb tunneli kaudu peatusesse minna ärasõiduks.

Oona juhtis tähelepanu sellele, et kui buss peaks Lõunakeskuse juurest Haigla peatusesse sõitma Riia ringi kaudu – muud võimalust ju pole –, oleks suur oht tipptundidel ummikutesse takerduda. See nõuaks liinile üht bussi juurde. Lõunakeskuse juurest on tagasi linna sõiduks mitu võimalust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles