Oa ja Kartuli rahvas ei taha lubada liinibussi kodutänavale

Jüri Saar
Copy
Supilinna elanikud protesteerivad linna plaani vastu viia läbi Oa tänava bussiliin, sest olemasolev viletsas seisus tee ei kannata pidevat raskeliiklust, on kitsas ning puudub ka jalakäijate ala selge märgistus. Nii põhjendasid protesti Priit Viitkar ja Kadi Rutens.
Supilinna elanikud protesteerivad linna plaani vastu viia läbi Oa tänava bussiliin, sest olemasolev viletsas seisus tee ei kannata pidevat raskeliiklust, on kitsas ning puudub ka jalakäijate ala selge märgistus. Nii põhjendasid protesti Priit Viitkar ja Kadi Rutens. Foto: Kristjan Teedema

Juulist kehtima hakkav Tartu uus bussiliiniskeem näeb ette, et nr 13 buss hakkab Supilinnast Kroonuaia silla poole sõitma Kartuli ja Oa tänava kaudu, kuid nüüd on 70 supilinlast ehk nende tänavate elanikud saatnud linnavalitsusse kirja, mille järgi nad seesuguse kavatsusega päri ei ole.

Mai hakul oli ses küsimuses avalik arutelu, kuhu olid kaasatud ka Herne tänava asukad. Kirja kokkuvõttes tõdevad supilinlased, et olukorras, kus Kartuli ja Oa tänav on amortiseerunud, tänavad rekonstrueerimata, tänavaruum korrastamata ja korraldamata, on kohalikud elanikud bussiliini läbimisele Kartuli ja Oa tänaval rangelt vastu.

«Leiame, et avalike teenuste pakkumine selleks korraldamata tänavaruumis on vastutustundetu. Linnaosadevahelise bussi lisamine aktiivsesse liiklusskeemi korraldamata tänavaruumis ohustab kõigi liikluses osalejate liiklemistingimusi, halvendab kohalike elanike eluolu, suurenenud vibratsioon on ohuks kinnisvara seisukorrale,» seisab kirjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles