Bussiliine jääb Tartus vähemaks, aga pärale jõuab kiiremini ja mugavamalt (2)

, Positiumi projektijuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laura Altin.
Laura Altin. Foto: Margus Ansu

Mitmesuguste andmestike analüüs näitab, et Tartu kahe kümnendi vanune bussiliinivõrk ei vasta enam hästi tänapäeva bussisõitjate vajadustele. Pingutada tuleks aga sellegi nimel, et inimesed autodest bussi meelitada.

Tartu plaanib järgmise aasta suvel Tartu ühistranspordis kasutusele võtta uue liinivõrgu. On küsitud, milline see tuleb. Liinivõrgu analüüs ja ettepanekud uue liinivõrgu kohta valmivad selle aasta suveks ja alates augustist peetakse mitme kuu vältel avalikke arutelusid Tartu ühistranspordi korralduse üle. See laseb linnakodanikel muudatustes kaasa rääkida.

Tartu on ühistranspordi ajakohastamisse panustanud aastaid ning tänu sellele suudetakse pakkuda kvaliteetset teenust: bussipeatused on tänapäevased, kasutajad näevad reaalaja infot nii veebis kui ka mobiilis, sõiduplaanid on saadaval elektrooniliselt ning paberil bussipeatustes ja infovoldikutes.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles