Galerii: Tammeka ja Transi kohtumisest kujunes tõeline triller

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti jalgpalli meistriliiga sai alguse täna õhtul Annelinna kunstmurustaadionil, kus JK Tammeka võõrustas Narva Transi. Mäng kujunes tõeliseks põnevusetenduseks, mis lõppes – nagu ennustas tänases Tartu Postimehes ka Eesti Jalgpalli Liidu tehniline direktor Janno Kivisild – võitlusliku 2:2 viigiga.

Kohtumist alustas selgelt aktiivsemalt külalismeeskond ning nende surve tõi tulemi 24. minutil, kui skoori avas Dmitri Prošin.

Ent seitse minutit hiljem jäi Trans platsile arvulisse vähemusse, kui Geir-Kristjan Suurperele tegi viimase mängija vea Vitali Andrejev. Tammeka sai mänguohjad koheselt ka enda kätte, ent esimesel poolajal ülekaalu siiski väravaks realiseerida ei suutnud.

Kuid teisel poolajal saadi viimaks oma tahtmine, kui 66. minutil saatis kauni kauglöögi Transi väravasse vasakul äärel pidevalt narvakatele peavalu valmistanud Rasmus Tauts.

Tammeka jätkas hoogsalt, ent seitse minutit enne kohtumise lõppu tabas meeskonda külm dušš, kui punast kaarti nägi enda ees lehvimas ka Suurpere. Põhjuseks asjaolu, et noormees oli vastasmeeskonna peatreeneri Adiam Kuziaevi suunas keskmist sõrme näidanud, kuna väidetavalt oli too teda venekeelsete solvangute ja roppustega kostitanud.

Suurpere mõtlematu tegu – mille eest ta muuseas veel mängu ajal ka vabandust palus – sai Transi poolt ka enam-vähem kohe ära karistatud, kui 86. minutil skooris Kirill Nesterov.

Tammeka ei jätnud omakorda jonni ning vaevalt kaks minutit hiljem seadis Tauno Tekko rikošeti saanud kauglöök tabloole taas viiginumbrid. Tulemusega 2:2 kohtumine ka lõppes.

Kodumeeskonna kangelaseks kerkinud Tauno Tekko nentis pärast mängu, et hooaja avamängus pakuti etendust tõepoolest täie raha eest. «Ütleme nii, et päris tavaline «Õnne 13» osa ei olnud, kus midagi ei toimunud,» muheles keskväljal väsimatult tööd rüganud Tekko. «Nägime punaseid, nägime väravaid, oli üks kõva andmine – pooltel mängijatel olid lõpuks krambid jalgades. Selline võitlus käis ja andsime endast kõik, mis suutsime.»

Mängu alguse Transi selgest domineerimisest rääkides sõnas Tekko, et mõneti oli see ootamatu. «Nad said mitu nurgalööki, jäime pressi alla. Kui ka saime pika palli ette mängida, ei suutnud seda omaks võtta nii tuli järjekordne laviin peale. »

Andrejevi punase kaardi järel langes Trans aga allapoole ning kodumeeskond sai rohkem sööta ja palli vallata. See muutis Tekko hinnangul meeskonna enesekindlamaks, kuigi teisel poolajal said ka külalised uuesti mängus sisse.

«Eks treener raputas nad vaheajal üles, siis tulid nad jälle isuga peale nagu Vene temperamendile kohane,» ütles Tekko. Geir-Kristjan Suurpere punasel kaardil ta eriti peatuda ei tahtnud, vaid nentis, et lõpuks tuleb ka viigipunktidaga väga rahul olla, kuigi ühemehelises ülekaalus olles oleks pidanud tegelikult matši võitma.

Oma löödud värava üle oli Pärnust pärit poolkaitsja mõistagi väga õnnelik, eriti seetõttu, et oma viimast mänguolukorrast löödud väravat ta ei mäletanudki. «Eks see oli ka tahtmise pealt praegu,» muheles Tekko.

Meistriliiga teise vooru kohtumise peab Tammeka juba järgmisel teisipäeval ehk 8. märtsil, kui Annelinna kunstmurustaadionil võõrustatakse Paide linnameeskonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles