Kõrgemas kunstikoolis sündinut saab näha Makedoonias

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeval avatakse Makedoonia pealinnas Skopjes Tartu kõrgema kunstikooli tudengite ja õppejõudude näitus «Maailma joonistuste galerii» (World Gallery of Drawings), mida saab vaadata jaanuari lõpuni.


Näitusele saadeti 780 joonistust 360 kunstnikult 33 riigist. Joonistuste rohkuse tõttu eksponeeritakse igalt autorilt vaid ühte tööd, vahendas kõrgema kunstikooli teade.

Eestit esindavad Reti Saks, Priit Kõiv, Diana Yanson, lisaks veel Tartu kõrgema kunstikooli tudengid Indrek Tali ja Karin Strohm ning õppejõud Merike Sule-Trubert ja Nadezhda Tsernobai.

Näituse kataloogi valiti Eesti autoritest Diana Yanson ja Merike Sule-Trubert.

Kõik näitusele saadetud joonistused jäävad korraldaja organisatsiooni Osten kollektsiooni, millest kasvab välja joonistuste muuseum. Kord aastas samas näitusepaigas korraldatav üritus toimub teistkordselt. Ürituse eesmärk on populariseerida joonistust kui unikaalset kunstiteost ning väärtustada käega tehtut meid ümbritsevas digimaailmas.

Rahvusvaheline žürii andis välja mitmed preemiad: Grand Prix elutöö preemia laureaat on Vladimir Velickovic Prantsusmaalt. Maailma kultuuripärandi preemia pälvis Pablo Picasso. Erinevate kategooriate esikohad said Gligor Chemerski ja Pavle Kuzmanoski Makedooniast, Ljubodrag Jankovic Jale Serbiast, Stefan Planinc Sloveeniast, Agata Gerchen Poolast. Lisaks jagati eriauhindu ning Poola sai riikide arvestuses eripreemia arvuka ja huvitava kollektsiooni eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles