Linnaraamatukogu soovitab viivised detsembris ära maksta

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Seoses eurole üleminekuga kutsub Tartu linnaraamatukogu lugejaid detsembris laenutähtaja ületanud raamatuid tagastama ning ära maksma lugejakontole kogunenud viivistasu.


Vanade võlgade detsembris tasumine hoiab ära segadused, mis võivad tekkida kroonidest eurodeks ümberarvestatud viivistasuga ning kroonide ja eurodega paralleelsel arveldamisel jaanuari esimestel nädalatel, märkis raamatukogu avalike suhete juht Linda Jahilo.

Raamatukogu soovitab tasuda detsembris ka suhteliselt väikesed, paari-kolme või kümnekonna krooni suurused viivised, sest ka need on põhjustanud arusaamatusi. Kindlasti on probleeme vähem, kui lugeja tagastab laenutähtaja ületanud raamatud ja viivistasu enam ei kasva.

Võlgnevuste konverteerimine kroonidest eurodeks algab linnaraamatukogus 27. detsembril. Sellest kuupäevast alates ei näe lugejad enam Minu ESTERi lugejakontolt oma rahalisi võlgnevusi. Raamatukogu aga töötab ja e-kataloog toimib ning viiviseid tasuda saab samuti.

Iga lugeja saab kuni 26. detsembrini kontrollida, kas tal on raamatukogu ees rahalisi võlgnevusi ja kui suures summas. Selleks tuleb tal Minu ESTERis aadressil https://tartu.ester.ee avada oma lugejakonto või pöörduda raamatukogu poole.

Raamatukogu külastades juhivad võlgnevustele tähelepanu raamatukoguhoidjad, kuid kõik, kel on probleeme seoses viivistasude või tagastamata raamatutega võivad helistada telefonil 736 1396. Ülevaate kontoseisust saab lugeja ka tuttavalt pikendustelefonilt 736 1380.

Leevendamaks rahaga seotud probleemidest tekkida võivat pinget, püüavad raamatukoguhoidjad jõulunädalal vastukaaluks pakkuda lugejatele positiivset emotsiooni. Teenindussaalides on alates 20. detsembrist letil 2-3 raamatust, heliplaadist või filmist koosnevad jõulusoovituste pakikesed, näiteks luulesõbrale, ulmefännile, ajaloohuvilisele jne, loomulikult ka piparkoogid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles