Raul Oreškini baleriinid ja muusad näitusel

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeval avab loomemajanduskeskuse kohvikus (Kalevi13) oma maalide näituse «Baleriinid ja muud daamid» keskuse juht Raul Oreškin ise. Maalid valmisid aga juba rohkem kui kümnend tagasi.


Väljapaneku moodustavad Oreškinil tööd aastatest 1995-1997, vahendas linnavalitsuse pressiesindaja. Oreškini enda hinnangul ei olnud aeg varem selle näituse tegemiseks lihtsalt küps.

«Ma mõistan alles nüüd, et karismaatilised, loomingulised, jõulised, samas ka haprad, võluvad, haavatavad ning armastavad naised on minu kõrval olulisemat rolli täitnud, kui seda ehk varem tunnistada oleksin julgenud. Näitus on pühendatud baleriinidele ja muusadele, kes inspireerisid ja innustasid mind ning teevad seda jätkuvalt. See on minu jõulukink kõikidele sõpradele, kolleegidele, koostööpartneritele ja loomemajanduskeskuse külalistele,» kõneles autor ise.

Väljapanekul eksponeeritavad tööd ei ole müügis, kuid neid saab omandada, võttes osa loteriist. Selleks tuleb näituse lahtiolekuperioodil osta loomemajanduskeskuses tegutsevate ettevõtete tooteid või teenuseid vähemalt 100 krooni (6,39 euro) eest ning täita vastav kupong. 10. detsembril loositakse kõigi kupongi täitjate vahel välja viis maali.

Tööd on vaatamiseks väljas 9. jaanuarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles