Sepa keskuse ühisrahastuskampaania pole külmaks jätnud ka riigikogu vutisõpru

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siia tuleb Sepa jalgpallikeskus.
Siia tuleb Sepa jalgpallikeskus. Foto: Margus Ansu

Hiljuti Tartu aasta sporditeoks valitud Sepa jalgpallikeskuse ühisrahastuskampaania on hetkeseisuga kokku saanud ligi 65% planeeritud 150 000 eurost. Kuna keskust on ostetud ruutmeetrite näol toetatud ka mujalt maailmast, otsustas Tartu Postimees uurida, kuidas suhtub JK Tammeka algatatud projekti riigikogu Eesti jalgpalli toetusrühm.

Toetusrühma kuulub kaksteist rahvasaadikut ning 14. detsembril sai neile kõigile saadetud e-kiri järgmise lihtsa küsimusega: kas olete Tammeka algatust ka ise rahaliselt toetanud?

Ilmselt on vutisõpradest saadikutel seoses lähenevate pühadega käsil kibekiired päevad, igal juhul tosinast toetusrühma liikmest on leidnud küsimusele vastamiseks aega vaid kaks. See-eest kinnitavad nii toetusrühma esimees Dmitri Dmitrijev (Keskerakond) kui ka aseesimees Deniss Boroditš (Reformierakond), et on rajatavasse jalgpallikeskusesse oma panuse andnud.

«Kuigi püüan rohkem rahaliselt toetada Ida-Virumaa piirkonna spordiüritusi ja noori sportlasi, ostsin endale ikka paar ruutmeetrit ka Sepa jalgpallikeskuse staadionist,» ütles Dmitri Dmitrijev, lisades, et ettevõtmine on igati kiiduväärt, kuid mõistagi tuleks sporditaristu arendamisega tegeleda ka teistes piirkondades üle Eesti. Dmitrijev ise on võtnud südameasjaks Kiviõli linnastaadioni rajamise.

Ka Deniss Boroditši arvates on tegemist ülimalt väärt algatusega. «Olen toetanud kampaaniat läbi väljaku ruutmeetrite ostu. Minu arust äge idee rahastuse kaasamiseks, väga nutikas. Nii et respekt selle eestvedajatele!» tunnustas Boroditš.

Sepa jalgpallikeskus on mõeldud leevendama Tartus valitsevat üldist vutiplatside põuda, seejuures rajatakse kogu Lõuna-Eesti esimene altküttega kunstmuruväljak. Väljak ei jää üksnes JK Tammeka kasutusse, sinna saavad aegu broneerida ka teised piirkonna jalgpalliklubid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles