Sepa jalgpallikeskust on toetatud nii Rumeeniast, Hollandist kui Tšehhimaalt

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sepa jalgpallikeskuse müüdud ruutmeetrid 14. detsembri keskpäeva seisuga.
Sepa jalgpallikeskuse müüdud ruutmeetrid 14. detsembri keskpäeva seisuga. Foto: jalgpallikeskus.ee / kuvatõmmis

Novembris JK Tammeka algatatud Sepa jalgpallikeskuse ühisrahastuskampaania on praeguseks kokku kogunud pea 62 protsenti vajaminevast 150 000 eurost. Hiljuti mindi kampaaniaga Eestist välja ning Tammeka tegevjuht Kalle Paas tõdes rahuolevalt, et annetusi on tehtud üle Euroopa.

Video, kus jalgpallikeskuse ideed tutvustab Austraalia päritolu püstijalakoomik Louis Zezeran, on leidnud kajastust mitmes välismaises vutiportaalis ning toonud positiivset tagasisidet ka ostetud ruutmeetrite näol.

«Annetajaid on paljudest riikidest. On angloameerika taustaga inimesi, on rumeenlasi, tšehhe, sakslasi, hollandlasi,» tutvustas kampaania üks eestvedajatest Kalle Paas Tartu jalgpalli toetanute tausta.

Samas nentis Paas, et esiti lõigati pisut näppu välismaalastele pakutud maksevõimalusega. «Pakkusime võimalust maksta üksnes Visa krediitkaardiga, kuid kohe esimesel päeval päriti, miks ei saa maksta Pay Pali või mõne muu krediitkaardiga. Võtsime siis asja töösse,» rääkis ta.

Kalle Paasi sõnul töötavad kampaania korraldajad selle nimel, et vajaminev raha kokku saada algselt planeeritud kahe kuuga, kuid midagi hullu ei juhtu ka siis, kui läheb pisut kauem.

«Kampaania kestab seni, kuni kogu summa on koos. Midagi kaduma ei lähe,» kinnitas Paas. Ta tõi ka välja, et praegu on kampaaniameeskonna kõige olulisem küsimus see, kuidas aktiveerida seni kampaaniale passiivselt kaasa elanud eraisikuid ja ettevõtteid ehk kuidas muuta passiivne toetus aktiivseks toetuseks, mis väljenduks reaalselt soetatud ruutmeetrites valmivalt jalgpalliväljakult.

Sepa jalgpallikeskus rajatakse vanale Sepa staadionile. Keskuse suurim väärtus on kogu Lõuna-Eesti esimene altküttega kunstmuruväljak, mis lubab aasta ringi teha kvaliteetseid ja turvalisi treeninguid. Keskus ei jää üksnes Tammeka kasutusse, vaid sinna saavad väljakuaegu broneerida ka teised piirkonna jalgpalliklubid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles