Tartu eelarve kahaneb 9,4 miljoni krooni võrra

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Volikogu kinnitas neljapäeval 2010. aasta teise lisaeelarve, mis kärbib linna rahakotist 9,4 miljonit krooni.


Üksikisiku tulumaksu prognoosi vähendatakse 5,8 miljonit krooni, vahendas volikogu pressiesindaja. Otsuse tegemisel lähtuti tänavuse aasta esimese kaheksa kuu laekumisi, mis on 2009. aasta sama perioodiga võrreldes kahanenud ligi 11 protsenti.

Uueks tulumaksu laekumise plaaniks kujuneb kokku 702,7 miljonit krooni, see on ligi 26 miljonit krooni vähem aastaeelarve kinnitamisel planeeritust.

Tulud varadelt vähenevad 10,2 miljonit krooni, sealhulgas kärbitakse maade müügist kavandatud tulu 7,4 miljoni võrra. Suurenevad mittesihtotstarbelised toetused tasandusfondist 12,8 miljonit ning üüri-ja renditulud 1,1 miljonit krooni.

Lisaeelarvega suurendatakse tegevuskulusid 5,4 miljonit krooni ning investeeringuid vähendatakse majanduse valdkonnas 14,8 miljonit krooni. 6,7 miljonit krooni võetakse maha transpordikorralduse kuludest seoses Tartu ühistranspordi juhtimis- ja kontrollsüsteemi arendamise projekti edasilükkumisega ning linna arenguks vajalike maade ostu 10 miljoni kroonist eelarvet vähendatakse 7,4 miljoni võrra.

Tartu linna 2010. aasta eelarve kogumaht oli kinnitamisel 1 566 889 000 krooni. Mais võttis volikogu vastu 2,5-miljonilise positiivse lisaeelarve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles