Turistide arv pöördus Tartus vastu talve tõusule

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänavu üheksa kuuga suurenes Tartus ööbinud turistide arv võrreldes eelmise aasta sama ajaga 6,7 protsenti. Turismisektori elavnemist võis märgata kolmandas kvartalis.


Võrreldes Eesti keskmise turistide arvu tõusuga (11 protsenti) kasvas turistide hulk Tartus aeglasemalt, kinnitas linnavalitsuse pressiteade. Jaanuarist septembrini peatus Tartu majutusettevõtetes 108 570 turisti. Neist veidi alla poole (49,8 protsenti) moodustasid Eesti elanikud.

Tartu majutusasutustes ööbis üheksa kuuga 54 133 eestimaalast, mis on 12,6 protsenti rohkem kui eelneval aastal. Kolmandas kvartalis on selgelt märgata turismisektori elavnemist, Tartus ööbinute arv kasvas 12,1 protsenti, eestimaalaste arv kasvas aga koguni 23,1 protsenti, mis ületab kogu Eesti vastavat näitajat peaaegu kaks korda.

Samas jäi väliskülaliste arvu kasv (5,5 protsenti) oluliselt väiksemaks ning oli ligi kaks korda tagasihoidlikum Eesti vastavast näitajast (11,8 protsenti), märkis abilinnapea Karin Jaanson.

Eestimaalaste Tartus keskmiselt viibitud aeg lühenes 1,51 öölt 1,47-le. Samas pikenes väliskülaliste Tartus viibitud aeg 1,73 öölt 1,75 ööle.

Üheksa kuu jooksul külastas Tartut 54 437 välisturisti, mis on 1,3 protsendi võrra rohkem kui mullu samal perioodil. Kõige enam saabus Tartusse väliskülalisi Soomest (23 020) ja Saksamaalt (7327). Vene turistide arv suurenes möödunud aasta sama perioodiga võrreldes 46 protsenti, Lätist ja Rootsist tulijate arv aga vähenes vastavalt 18 ja 10 protsenti.

Jaanson lisas, et koostöö ettevõtjatega ning viimaste aastate sihikindel turundus Vene turul on toonud kaasa Idapiiri tagant pärit külaliste arvu järjepideva ning kiire kasvu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles