«Vabariigi pojad ja tütred» toob pilte kahe ilmasõja vahelt

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäeval kell 17 esitleb Enn Nõu linnaraamatukogu saalis oma uut romaani «Vabariigi pojad ja tütred» esimest osa. Uut ajaloolist romaani tutvustavad autor ja ajakirja Akadeemia toimetaja Mart Orav.


Romaanis annab autor ühe Läänemaa talupere eluseikade kaudu värvika ja detailirohke pildi elust kahe maailmasõja ajal ja nende vahele jääval perioodil, vahendas linnaraamatukogu pressiteade. Romaanitriloogia esimesse raamatusse on mahtunud Urkna talu kolme vanema lapse elukäik 20. sajandi esimesel poolel – omal nahal saavad nad tunda kõiki ajaloo poolt neile ette pandud rõõme ja katsusmusi.

Enn Nõu huvi ajaloo vastu on kaalukat vilja kandnud varemgi. 2005. aastal ilmus kirjaniku eelmine romaan «Metsisekuke viimne kogupauk», milles ta käsitleb muhulaste väljarändamisega seonduvat ning kirjeldab detailselt Esimese maailmasõja lahinguid Muhu väinas.

Vaheldumisi Rootsis ja Eestis elav kirjanik, praegu juba pensionil olev arsti elukutsega Enn Nõu on Eesti Kirjanike Liidu liige. Tema sulest on ilmunud kaheksa romaani ja üks novellikogu.

Kirjaniku ajaloohuvi on väljendunud mitte ainult tema ilukirjanduslikus loomingus vaid mujalgi: ta on ajalookogumiku «Tõotan ustavaks jääda…: Eesti Vabariigi valitsus 1940 – 1992» kaasautor, lisaks on ta kirglik arhivaar, kes tegelnud nii fotode kui videosalvestiste arhiveerimisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles