Viire Sepp: andekus ei tõuse alati nagu koor piima peale

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viire Sepp silmitseb korraks oma Tiiu Silla nimelise elutööpreemia auhinda – Möbiuse lehte, mis anti talle eelmisel aastal andekate laste hariduse eestvedamise eest. Ja asetab selle siis pappkasti, millega teaduskooli juhi kabinetist lahkuda.
Viire Sepp silmitseb korraks oma Tiiu Silla nimelise elutööpreemia auhinda – Möbiuse lehte, mis anti talle eelmisel aastal andekate laste hariduse eestvedamise eest. Ja asetab selle siis pappkasti, millega teaduskooli juhi kabinetist lahkuda. Foto: Kalev Saar

Tartu ülikooli teaduskooli kauaaegse juhi Viire Sepa meelest on arvamus, mis privileege see andekas laps vajab, talle on geenidega niigi palju antud, kõige kahetsusväärsem viis üldse, kuidas ühiskonnas andekusse suhtuda. Viire Sepp rõhutab, et haridussüsteemi eesmärk on kõikide laste eelduste maksimaalne arendamine.

Viire Sepp juhtis teaduskooli alates 1978. aastast. Tänu talle on ülikooli teaduskoolist saanud üle-eestilise kandepinnaga andekate laste arengu tugikeskus, mis on leidnud ka rahvusvahelist tähelepanu. 1. juulist on Viire Sepa tööleping sel ametikohal lõppenud. Endiselt on ta aga Eesti esindaja andekusuurijate ja -praktikute Euroopa ja maailmaorganisatsioonis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles