Ühistud saavad taotleda rattaparklatoetust

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Juuli algusest jõustus Tartu linnavolikogu määrusemuudatus, millega anti korteriühistutele võimalus taotleda linnalt toetust rattaparklate ehitamiseks.

Toetuse reeglid määrab «Korteriühistule rattaparkla ja jäätmemaja ehitamise või süvakogumismahuti paigaldamise toetuse andmise kord», teatas linnavalitsus. Rattaparklaks loetakse nii rattamaja, varjualusega rattahoidja, rattakapi, rattahoidja kui ka muu ratta hoidmiseks kasutatav ehitis. Tähtis on luua sellega võimalus rattaid parkida.

Toetus katab kuni 50 protsenti kogumaksumusest, ülemmäär on 3000 eurot. Õigus raha taotleda on Tartu linnas asuval kuue või enama korteriga korteriühistul või kahel või enamal korteriühistul, kus on kokku kuus või enam korterit. Taotlusi võetakse 2015. aastal vastu kuni 1. oktoobrini ning neid vaadatakse läbi saabumise järjekorras, kuni eelarves selleks ettenähtud raha jätkub.

Toetuse saamiseks tuleb esitada linnavalitsuse linnamajanduse osakonnale:

kirjalik avaldus;

alla 20 m2 ehitusaluse pinnaga rattaparkla korral linnaarhitektiga kooskõlastatud arhitektuurne eskiisprojekt, üle 20 m2 ehitusaluse pinnaga rattaparkla puhul arhitektuuri ja ehituse osakonna arvamus esitatud ehitusteatise kohta;

korteriomanike häälteenamusega tehtud otsus;

vähemalt kahelt ettevõtjalt võetud hinnapakkumus;

kui parkla soovitakse ehitada võõrale maale, siis ka maa omaniku nõusolek.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles