Elvas esinev Francis Goya: eestlased on romantikud

Kadi Raal
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elva laululaval esineb 1. juulil kitarrivirtuoos Francis Goya.
Elva laululaval esineb 1. juulil kitarrivirtuoos Francis Goya. Foto: Andreas Lukin

Maailmakuulus kitarrivirtuoos Francis Goya annab juuli alguses Eestis kaks kontserti, esimese neist homme Elvas. Muusik avaldas telefoniusutluses Tartu Postimehele soovi, et kontserdid õnnestuks, ning jagas oma suveplaane.

Millised on teie ootused eesolevateks kontsertideks?

 

Loodan hästi mängida ja soovin, et see ka publikule meeldib. Mulle oleks meeltmööda, kui inimesi oleks Elvas ja Lohusalus palju kohal ja ilm soosiks kontserte.

 

Millised plaanid on suveks? Möödub see tuuritades?

 

Suvel ma palju ei tuurita. Annan mõned kontserdid Marokos, Eestis ja Belgias. Sellega asi piirdub. See-eest oktoobris alustan suurt tuuri Venemaal ja Valgevenes.

Seega suvel enamjaolt puhkate?

 

Jah, puhkuse veedan põhiliselt Marokos. Siin on nii palju ilusaid paiku, mida külastada, ning mul on plaanis siin teha suur turismituur.

Te olete Eestis palju esinemas käinud. Milles näete oma populaarsuse põhjust?  

 

Üks põhjusi on kindlasti see, et ma salvestasin albumi Raimond Valgre lugudega. Inimestele näib meeldivat ka mu romantiline mängustiil.

 

Mis teid Eestis võlub?

 

Mulle meeldivad väga Tallinna vanalinn ja Saaremaa. Kui ma Eestis käin, siis ikka külastan ka neid kohti.

 

Mõned aastad tagasi rääkisite, et sooviksite Eestisse luua heategevusliku muusikakooli. Kas see idee on endiselt jõus ja kas on mingeid arenguid?

 

Muidugi ma soovin Eestisse sellist muusikakooli rajada, kuid seda ei ole lihtne korraldada. Olen sellest erinevate inimestega rääkinud, kuid ootan endiselt mõnd organisatsiooni, kes tahaks õla alla panna.

Marokos ma käin koolides ja õpetan vaestest peredest pärit lastele pillimängu. Kui see oleks võimalik, meeldiks mulle aidata ka selliseid lapsi Eestis. Üksinda on seda lihtsalt keeruline teha, vaja oleks leida kohapeal inimesed, kes sellega tegeleda sooviks.

 

Mida soovite veel lehelugejatele öelda?

 

Mulle meeldivad eestlased väga, sest te olete nii romantilised inimesed. See on minu nägemus teist. Tulge kontserdile selleks, et muusikat kuulata ja lihtsalt lõõgastuda.

 

Francis Goya annab suvel Eestis kaks kontsert: 1. juulil Elva laululaval ja 2. juulil Lohusalu sadamas. Kontsertidel saadab kitarrivirtuoosi ansambel. Ettekandele tuleb Raimond Valgre, Eric Claptoni, Stevie Wonderi, Rodrigo ja teiste autorite looming.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles