Maaeluminister Urmas Kruuse, me koliks küll maale, aga ...

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Et elu maal käima tõmmata, võttis endine Tartu linnapea ja praegune maaeluminister Urmas Kruuse vastu otsuse, et kolib perega Tallinna. Seni on ta pidanud selleks, et perega koos olla, sõitma eelmise põllumajandusministri pärandatud maasturiga pidevalt Tallinna ja Tartu vahet.
Et elu maal käima tõmmata, võttis endine Tartu linnapea ja praegune maaeluminister Urmas Kruuse vastu otsuse, et kolib perega Tallinna. Seni on ta pidanud selleks, et perega koos olla, sõitma eelmise põllumajandusministri pärandatud maasturiga pidevalt Tallinna ja Tartu vahet. Foto: Maria Kilk

Maaeluminister Urmas Kruuse kutsub noori maale elama. Tartu Postimees uuris maale kolimisest unistavatelt või seal juba elavatelt noortelt peredelt, mis on need agad, mille vastu nad on maaeluga seoses põrkunud. Tihti jõuti järeldusele, et agad on nii tugevad, et noored omal jõul neid murda ei jaksa. Andsime agad ministrile pureda.

… maal on enamasti ainus võimalus raha teenimiseks hakata iseenda tööandjaks. See nõuab isegi hulljulgust ja läbikukkumise võimalus on suur.

Ettevõtlus tähendabki väljakutseid ja riskide võtmist. See, mille pärast üks või teine inimene maal oma ettevõtte asutab, on seotud väga erinevate motiividega. Osa puhul on see motiiv võib-olla ajalooline ja emotsionaalne: viiakse edasi midagi, mida esivanemad või sugulased on alustanud. Teised hindavad elukeskkonda ja näevad, et maal ettevõtlusega tegelemine on töövorm, kus ta saab olla iseenda peremees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles