Tartu andis spordilootustele 42 882 eurot

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Linn otsustas jagada andekatele noorsportlastele ja Tartu olümpialootustele toetusteks kokku 42 882 eurot. Andeka noorsportlase toetust saab 75 noort ja toetuste kogusumma oli 22 882 eurot. Olümpialootuse stipendiumi sai 16 tartlasest saavutussportlast ja nende vahel jagati 20 000 eurot, mis on 5000 euro võrra suurem võrreldes eelmise aastaga.

Andeka noorsportlase toetust taotles sel aastal 104 sportlast, kellest komisjon valis välja 75. Aluseks võeti eelmisel hooajal noorsportlaste saavutatud tulemused vabariiklikul ja rahvusvahelisel tasandil ning hinnati ka sportlase arengut, teatas linnavalitsus.

Noorsportlastele jagati 200-1500 euro suuruseid toetusi. Suuremad toetused said rahvusvahelistel tiitlivõistlustel edukalt esinenud noorsportlased: Julia Beljajeva (vehklemine), Kaarel Alupere (aerutamine), Hans-Christian Hausenberg (kergejõustik), Kregor Zirk (ujumine), Jaan-Sulev Öpik (invasport), Rasmus Haugasmägi ja Stefan Arand (veemoto).

Toetus kantakse üle sportlaste koduklubile ja klubi saab seda kasutada antud sportlaste edasiseks treening - ja võistlustegevusteks.

Olümpialootuste stipendiumile esitas avalduse 18 Tartu sportlast. Komisjon otsustas eraldada stipendiumitoetuse 16 saavutussportlasele. 1500-eurosed stipendiumid saavad aerutaja Tarmo Tootsi, sulgpallurid Raul Must ja Kati Tolmoff, judoka Juhan Mettis, kergejõustiklased Grit Ðadeiko, Rasmus Mägi, Liina Luik ja Lily Luik.

1000-eurosed stipendiumid kuuluvad sellistele kergejõustiklastele nagu Leila Luik, Mari Klaup, Maris Mägi, Grete Udras ja Jaak-Heinrich Jagor, aerutaja Kaspar Sule, suusatajad Peeter Kümmel ja Karel Tammjärv. Olümpialootuse stipendium antakse otse sportlasele edasiseks treening- ja võistlustegevuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles