Antoniuse meistrid kutsuvad õuepäevale

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Juba viiendat korda korraldab Antoniuse gild oma hoovil õuepäeva, mille juhtmõtteks on leida uusi teadmisi vanadest aegadest ja asjadest.


Tähistame kooli algust ja pakume uusi teadmisi nii lastele kui ka täiskasvanutele, rääkis MTÜ Antoniuse Gild turundusjuht Marge Seppo.

Õuepäeval saab tutvuda Antoniuse õuega, külastada vastrenoveeritud gildimaja ja vaadata gilditeemalisi näitusi. Avatud on ka meistritemaja, kus saab uudistada meistrite töid ja tegemisi.

Lapsed on oodatud mängima vana aja mänge ja kuulama vesteid vanadest ametitest, täiskasvanute jaoks kõlab loeng keskaegsest provintslikust linnakultuurist.

Õuelaval esinevad Tamme gümnaasiumi puhkpilliorkester ja mudilased, noorteansambel Dialekt, iiri muusika ansambel Paddy's ning õhtul tantsuks Põldsepp ja pojad.

Õpitubades õpetavad meistrid soovijatele muu hulgas näiteks paberi valamist, söega joonistamist, käepaela ja hüpiksiili tegemist ning lihtsamate rahvapillide valmistamist. Iga tegevuse juures tutvustavad juhendajad kasutatavaid materjale ja esemete ajaloolist tausta.

Kogu päeva vältel on avatud laat, millest võtavad osa tarbekunstnikud, käsitöölised ja kodumaise toiduga kauplejad. Laadalt saab osta erinevat talukaupa aga ka näiteks käsitööna valminud tarbeesemeid ja mööblit.

Õuepäeval, mis peetakse 4. septembril, tutvustab gild ka sügisel tööd alustava Loovuskoja programmi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles