Maaülikool kutsub õpilasi teaduslahingusse

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maaülikool koostöös noorteadlaste projektiga «Elus teadus» korraldavad 2015. aastal põhikooliõpilastele suunatud Teaduslahingu, kus käed pannakse külge igapäevaelus ette tulevatele probleemidele ja teaduslikele küsimustele, et leida neile läbi katsetamise ja meeskonnatöö lahendus.

Teaduslahingu projektijuht Kristi Parro rääkis maaülikooli pressiesindaja vahendusel, et tegemist on omapärase võistlusega, mis võtab kokku erinevad valdkonnad ja nõuab seeläbi õppeaineüleseid teadmisi. «Teaduslahingu eesmärk on näidata, et enam ei piisa pelgalt bioloogia või füüsika teadmistest, vaid on vaja ka oskust teadmisi ellu rakendada.»

End proovile panema oodatakse 7. - 9. klasside kolmeliikmelisi võistkondi. Registreerumine on avatud 24. novembrist kuni 8. detsembrini.

Teaduslahing koosneb kahest etapist: 26. - 30. jaanuarini eelvoorud 15 maakonnakeskuses ja Tallinnas. Igas piirkonnas oodatakse osalema 15 kolmeliikmelist võistkonda. Iga piirkonna eelvooru võitja saab edasi finaali, mis toimub 15. mail maaülikoolis.

Lisainfot Teaduslahingu kohta leiab kodulehelt http://teaduslahing.emu.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles