Lastefond selgitas välja parimad luuletajad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Märtsis ja aprillis korraldas kliinikumi lastefond algkoolilaste luulevõistluse «Mõmmiku head teod», kuhu laekus 387 tööd. Nüüd on paremad luuletajad teada. 

1. ja 2. klassi laste seas tunnistati parimaks Pühajärve põhikooli õpilase Ander Alliksaare luuletus «Haige olla väga paha». Talle järgnesid Karl Markus Kallas Lümanda põhikoolist luuletusega «Kuidas Peep sõi magusat» ning Nelle-Ann Vare Ülenurme gümnaasiumist luuletusega «Mõmmiku kevad». 

3. ja 4. klassi võitjaks kuulutati Simuna kooli poiss Tony Priks, kes saatis võistlusele luuletuse «Mõmmiku heateod».

Teist, kolmandat ja neljandat kohta jäid jagama Jonete Visnapuu Simuna koolist luuletusega «Mõmmiku heategu», Liisa Oks Miina Härma gümnaasiumist luuletusega «Headusering» ning Anete Otti Rapla Vesiroosi gümnaasiumist luuletusega «Sul olen mina!». 

Eriauhinna pälvis Helena Siimsoo Lähte ühisgümnaasiumist salmiga «Kunagi, midagi, kedagi».

5. ja 6. klassi õpilaste vanuserühma silmapaistvamad luuletused kirjutasid Valgu põhikooli poiss Markus Heinla «Headus-teadus-seadus» ja Viljandi Kesklinna kooli tüdruk Marie Ruut «Mõmmik aitab alati». Kolmandale kohale tuli 12-aastane Madeleine Monika Mandre luuletusega «Mõmmiku head teod». 

Žüriisse kuulusid lastekirjanik Ilmar Trull ning lastefondi vabatahtlikud. Praegu tegeleb lastefond lisaks premeeritutele teistegi silmapaistvamate luuletuste väljavalimisega, et neist kokku panna luulekogu, mis ilmub juba sel aastal. Valikut illustreeritud luuletustest saab lugeda aga lastefondi Facebooki lehelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles