Horvaatia kunstiresident teeb tartlastega teatrit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Noor-Eesti loomekeskuse juhtimisel toiminud Tartu kunstiresidentuuri raames saab täna kell 20 Tartu Uues Teatris kogeda foorumteatrit.

Horvaatia teatrikunstnik Martina Kartelo on kuuajalises kunstiresidentuuris loonud omanäolise lavastuse «Teater lahendusena?». Näitlejateks on tartlased, kellel on varasem kokkupuude teatritegemisega väga väike või lausa olematu.

Laval tulevad arutelu alla ühiskonnas esile kerkinud teemad ja ühiselt uuritakse, kas teater võiks ise olla lahendus või teekond selle leidmiseks. Foorumteatrile kohaselt on kaasatud ka publik. Jokkeri rollis astub üles Martina Kartelo.

Foorumteater on vahend sotsiaalsete, psühholoogiliste ja paljude muude probleemide lahendamiseks. Tähtis on publiku kaasatus ja panus loo kulgu. Jokkeri ülesanne on vahendada publiku ja näitlejate suhtlust.

Kunstiresidentuur on kunstnikele antud võimalus elada, töötada ja kogeda olustikku väljaspool oma argist elukeskkonda. Tartus on kunstiresidentuur toiminud Noor-Eesti loomekeskuse eestvedamisel 2012. aastast ning praeguseks on siin sel moel tegutsenud üle 12 kunstniku eri riikidest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles