RMK teeb Tartumaa metsades teid ja maaparandust ligi 2 miljoni eest

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK) uuendab aasta lõpuks Tartumaal kokku 10 tee- või maaparandusobjekti, millesse investeeritakse 1,94 miljonit eurot.

Lisaks kahele väiksemale teele on Tartumaal peatselt valmimas suur Lepikvälja maaparandussüsteem, pindalaga 2263 hektarit, teatas RMK pressiesindaja. Koos sellega ehitati välja ka seitse teed kogupikkusega ligi 24 kilomeetrit. Lepikvälja objekti maksumus on 1,47 miljonit eurot.

RMK metsaparandustalituse juhataja Margus Reimanni sõnul investeerib RMK riigimetsa taristu arendamisse sellel aastal kokku 18,7 miljonit eurot, tänu millele valmib üle Eesti ligi 150 objekti. Sarnases mahus jätkatakse metsaparandustöödega ka järgmistel aastatel.

Metsakuivendussüsteeme uuendatakse selleks, et säilitada puidu lisajuurdekasv ja puidu parem kvaliteet. Uuendatud metsateed lihtsustavad metsamajanduslike tööde korraldamist, tagavad ligipääsu metsapõlengute korral ja aitavad kaasa igaüheõiguste mugavamale kasutusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles