Tartlased tähistavad aastapäeva säästlikult

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu linnavolikogu ja -valitsus korraldavad Eesti Vabariigi 92. aastapäeva tähistamiseks kutsutud linlastele Vanemuise kontserdimajas 23. veebruari õhtul kontsertaktuse, millele kulutatakse raha üsna säästlikult.


Maine- ja turismiteenistuse juhataja Aitel Käpp nimetas kontsertaktuse eelarvet sümboolseks, sest üritus läheb maksma 92 000 krooni. Eelmistel aastatel on kulunud  isegi üle 200 000 krooni.



Aktusel peab kõne peaminister Andrus Ansip. Seejärel austatakse uusi aukodanikke ja Tartu Tähe kavalere.



Järgneb kontserdikava «Südame ma kinni köitnud sinu külge, isamaa!», milles produtsent ja muusikajuht, ESTuudio juhataja Külli Lokko toob külaliste ette andekaid ja võidukaid laulu- ja tantsunoori.



Teiste hulgas esineb ESTuudio tütarlastekoor, kes laulis end mullu koorikonkursil Tallinn 2009 parimaks lastekooriks ja tuli ka Griegi koorikonkursil laste- ja noortekooride hulgas võitjaks.



«See on kolmveerandtun-nine terviklik kontsertlavastus, kus on nii laulu, tantsu, vahelugemisi, soliste ja koore. Kõik esinejad on meie enda kooride hulgast,» ütles Lokko.



Tartu maavanem Esta Tamm korraldab vabariigi aastapäeval kell 11–13 vastuvõtu TÜ ajaloo muuseumi valges saalis, kuhu on kutsutud umbes 200 tartumaalast. Aukohal on tänavused Tartumaa Kuldse Tammeoksa teenetemärgi ja maavanema tänukirja saajad.



Külalistele esinevad Nõo noored etlejad ja Johansonide pereansambel. Vastuvõtu eelarve on 35 000 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles