Kirjandusuurijad kohtuvad suurfoorumil

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänasest kolmapäevani käib Tartu kirjandusmajas Eesti Võrdleva Kirjandusteaduse Assotsiatsiooni (EVKA) kümnes rahvusvaheline konverents «Rahvuskirjandused ja võrdlev kirjandusuurimine». Osa võtab 35 teadlast tosinast riigist.

«Suurfoorumi korraldamine kinnitab Tartu Ülikooli võrdleva kirjandusteaduse ja maailmakirjanduse uurijate olulisust ning näitab Tartu Ülikooli kirjandusteaduste uurimise keskusena nii Ida-Euroopas kui ka Euroopas ja maailmas tervikuna,» ütles konverentsi eestvedaja, TÜ maailmakirjanduse professor Jüri Talvet.

Konverents avatakse täna kell 20 Toomel ajaloomuuseumis, kus ühtlasi esitletakse EVKA ajakirja Interlitteraria uusimat numbrit.

Teisipäeval kell 16 tuleb kirjandusmajas esitlusele Baltimaade uuema luule vastse ingliskeelse antoloogia Eesti-köide. Esineb antoloogia koostaja, ameerika-läti luuletaja ja kunstnik Inara Cedrins ning ka antoloogiasse valitud luuletajaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles