Teadlased hakkavad kolleege Tartusse meelitama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu ühineb algatusega kaasata teadlasi konverentsisaadiku programmi, et nad kutsuksid kolleege kohtumisi pidama oma kodulinna.


Tartu abilinnapea Karin Jaanson ütles, et aeg sellise programmiga alustamiseks on küps, sest Tartus on küllaldaselt konverentside pidamiseks sobivaid saale. Pärast regulaarlennuühenduse avamist on linn välismaalastele kergemini kättesaadav ja arenenud on ka tarvilikud tugiteenused.



Nii rääkis Tartu Ülikooli keemilise füüsika professor Peeter Burk, et teadlaste seltskond küll reisib meelsasti konverentsile, kuid korraldamisest ettevõtmise keerukust peljates pigem hoidub. Kuid Tartus on tema kogemusel võimalik piltlikult kolme telefonikõnega konverents ära korraldada.



Kolmapäeval olid tulevased konverentsisaadikud Dorpati konverentsikeskuses programmi tutvustaval üritusel.



Jaanson lausus, et konverentsisaadiku tiitel on autiitel, mis ei kohusta millekski, aga teadlasele annab oma kolleegide võõrustamine võimaluse lähemalt tutvustada oma tööd.



Jaanson märkis, et linnale on konverentsiturist kõige väärtuslikum külaline, sest ta toob kõige rohkem raha, mida linn omakorda saab keskkonna arendamiseks kasutada.



Uuringute kohaselt jõuab umbes 70 protsenti konverentse toimumiskohta isiklike kontaktide kaudu.



Konverentsilinn

• Tartus on 70 konverentsikohta, sh 6 konverentsikeskust kokku 8000 osaleja tarbeks.


• Linnas on 70 majutusasutust, neist 16 hotelli – kokku 1900 voodikohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles